השאירו פרטים

פעילות גופנית לנדודי שינה

פעילות גופנית לנדודי שינה

פעילות גופנית ושינה הן חשובות לבריאות ולרווחה הכללית שלך, ויש קשר מורכב בין השניים. במאמר זה, נחקור כיצד פעילות גופנית יכולה לעזור או להזיק לשינה שלך ונדון בסוגי התרגילים הטובים ביותר לטיפול בנדודי שינה.

כיצד פעילות גופנית מסייעת בטיפול בנדודי שינה?

יש קשר בין פעילות גופנית לנדודי שינה. פעילות גופנית סדירה הוכחה כמשפרת את איכות השינה ומפחיתה את הסיכון לפתח נדודי שינה. הנה כמה דרכים שבהן פעילות גופנית יכולה לעזור בטיפול בנדודי שינה:

  • מגבירה את הערנות בשעות היום: פעילות גופנית יכולה להגביר את ערנות היום, מה שיכול לעזור לך להרגיש ער ומלא אנרגיה במהלך היום. זה יכול להקל על ההירדמות בלילה ולשפר את איכות השינה.
  • מפחיתה מתח וחרדה: פעילות גופנית יכולה לסייע בהפחתת מתח וחרדה, שהם גורמים נפוצים לנדודי שינה. על ידי הפחתת מתח וחרדה, פעילות גופנית יכולה לעזור לך להירגע ולהירדם בקלות רבה יותר.
  • משפרת את איכות השינה: פעילות גופנית יכולה לשפר את איכות השינה שלך, לעזור לך לישון עמוק יותר וארוך יותר. זה יכול להוביל לתחושת נח ורענון יותר בבוקר.

קראו על הטיפים שלנו לנדודי שינה - לחצו כאן

סוגי התרגילים הטובים ביותר עבור נדודי שינה

אם אתם נאבקים עם נדודי שינה ומחפשים להשתמש בפעילות גופנית כתרופה טבעית, ישנם סוגים מסוימים של פעילות גופנית שעשויים להועיל במיוחד. הנה כמה דוגמאות:

  • פעילות גופנית אירובית: פעילות אירובית, כגון הליכה, ריצה או רכיבה על אופניים, יכולה לעזור לשפר את איכות השינה ולהפחית את הסיכון לפתח נדודי שינה. שאפו לפחות 150 דקות של פעילות אירובית בעצימות בינונית בשבוע.
  • יוגה: יוגה היא צורת פעילות גופנית המשלבת פעילות גופנית עם טכניקות הרפיה. זה יכול לעזור להפחית מתח וחרדה ולשפר את איכות השינה.
  • טאי צ'י: טאי צ'י הוא תרגיל עדין, בעל השפעה נמוכה, הכולל תנועות איטיות וזורמות ונשימות עמוקות. הוכח שזה משפר את איכות השינה ומפחית את הסיכון לפתח נדודי שינה.

חשוב לציין שהסוג הטוב ביותר של פעילות גופנית עבור נדודי שינה יהיה תלוי בצרכים וההעדפות האישיות שלך. 

מתי הזמן הטוב ביותר לפעילות גופנית מבלי לפגוע בשינה?

הזמן הטוב ביותר להתאמן תלוי בלוח הזמנים וההעדפות האישיות שלך, כמו גם ביעדי האימון שלך. באופן כללי, עדיף להימנע מפעילות גופנית סמוך מדי לשעת השינה, שכן פעילות גופנית עלולה לעורר את הגוף ולהקשות על ההירדמות.

בדרך כלל מומלץ לכוון לפחות ל-150 דקות של פעילות אירובית בעצימות בינונית בשבוע, שיכולה להתפרס על פני מספר ימים. אנשים מסוימים עשויים לגלות שפעילות גופנית בבוקר או אחר הצהריים המוקדמת עוזרת להם לישון טוב יותר בלילה, בעוד שאחרים עשויים להעדיף להתאמן בערב.

אם אתם נאבקים בשינה ושוקלים להשתמש בפעילות גופנית כתרופה טבעית, מומלץ לשים לב כיצד סוגי וזמני פעילות שונים משפיעים על השינה שלכם. אתה עשוי לגלות שסוגים מסוימים של פעילות גופנית או שעות ביום עובדים טוב יותר עבורך מאחרים.

שיהיה בהצלחה!

קריאה נוספת
למעלה