יש כאלו שנראה שהם טיפוסים של בוקר. הם תמיד מגיעים לעבודה, או בית הספר עם אנרגיות וכאילו היה להם קל פשוט לקום מהמיטה, לשתות את המשקה הקבוע שלהם ולהגיע רעננים מתמיד. ויש כאלו, מצד שני, שפחות. לוקח להם המון זמן לקום מהמיטה, הם מאחרים לעתים ומצב הרוח שלהם בבוקר לא בדיוק בנוי כדי להתחיל לספר בדיחות בבוקר. העייפות פשוט לא עוזבת בקלות כל כך.
אם אתם מהסוג השני - אנחנו מבינים אתכם, ולכן החלטנו לסרוק את האינטרנט אחר העצות הכי טובות שיעזרו לכם לקום בבוקר מוקדם, לקום בבוקר בקלות רבה יותר והכי חשוב - לקום בבוקר עם אנרגיות טובות ותחושה של רעננות.
למה קשה לקום בבוקר?
השאלה הזו נשאלת הרבה, אבל התשובה היא לא אחת. לכל אחד וסיבותיו למה קשה לו לקום בבוקר. ריכזנו עבורכם כמה סיבות שיכולות להשפיע על העבודה שקשה לכם לקום בבוקר.
- חוב שינה: אם אתה לא ישנה מספיק על בסיס קבוע, הגוף שלך עלול לצבור "חוב שינה", מה שמקשה על ההתעוררות בבוקר. בסופו של דבר, הגוף צריך למספר שעות מסוים של שינה בכל יום. פעם אחת לחרוג זה לא סוף העולם, אבל כשזה נהיה לעתים קרובות הגוף פשוט לא יכול וזה הולך ומדרדר. תוכלו לבקר במחשבון השינה שלנו כדי לראות כמה אתם צריכים לישון.
- לוח זמנים לא נוח לשינה: אם אתם הולכים לישון ומתעוררים בזמנים שונים בכל יום, ייתכן שהגוף שלכם מתקשה להסתגל ללוח זמנים קבוע של שינה, מה שעלול להקשות על ההתעוררות בבוקר.
- גורמים סביבתיים: רעש, אור וטמפרטורה יכולים להשפיע על איכות השינה ולהקשות על ההתעוררות בבוקר. עניין האור הוא חשוב מאוד כי אמנם הוא יכול להפריע לכם לישון בלילה, אך הוא חשוב מאוד להתעוררות בבוקר. הגוף שלנו פועל על פי שעון פנימי שכשיש אור זה אומר שצריך להתעורר, ולכן צריך לדעת לדאוג שיהיה חשוך כשאתם ישנים ומואר כשאתם קמים.
- היגיינת שינה ירודה: נוהלי היגיינת שינה לקויים, כמו שימוש במכשירים אלקטרוניים לפני השינה, צריכת קפאין או תוכנית שינה לא סדירה, עלולות לשבש את דפוסי השינה הטבעיים של הגוף, ולהקשות על ההתעוררות בבוקר. אם אתם מתנהלים לא נכון בכל הקשור לשינה שלכם - אל תצפו להתעורר "נכון".
- הפרעות שינה: הפרעות שינה מסוימות, כמו נדודי שינה או דום נשימה בשינה, עלולות להקשות על שינה רגועה ולגרום להתעוררות בבוקר להרגיש מאתגרת יותר. אלו נושאים מורכבים יותר ואנחנו לא הולכים לגעת בהם במאמר הנוכחי יותר מדי, כי הם דורשים טיפול.
- מצבים רפואיים מסוימים: מצבים מסוימים כגון דיכאון או חרדה, חוסר איזון הורמונלי או כאב כרוני עלולים להוביל לאיכות שינה ירודה ולהקשות על ההתעוררות בבוקר. גם סיבה הורמונלית אפשרית. המקצבים הצירקדיים הטבעיים של הגוף מוסדרים על ידי הורמונים, כולל מלטונין וקורטיזול, המשפיעים על מחזור השינה והערות שלנו. אם ההורמונים הללו מופרעים, זה יכול להקשות על ההתעוררות בבוקר.
כמובן שיש סיבה נוספת ופשוטה יותר - המיטה נוחה, אתם אוהבים לישון ואתם לא רוצים להיפרד ממנה בבוקר. עצם העובדה שאתם צריכים לקום בבוקר ולהתחיל את יומכם, שאולי לא מהנה במיוחד, יכולה להיות להוריד את המוטיבציה לקום בבוקר מוקדם.
טיפים לקום בבוקר עם אנרגיות
אחרי שדנו בשאלה למה קשה לנו לקום בבוקר - הגיע הזמן לדבר על איך אפשר להפוך את הקימה בבוקר לקלה יותר. ישנם דברים שצריך לעשות מבעוד מועד, כבר בזמן שהולכים לישון, וישנם דברים שצריך לדעת לעשות בבוקר.
הדבר הכי חשוב הוא לשמור על שגרת שינה בריאה. דברים לא ייפתרו ביום אחד, צריך ליצור הרגלים נכונים ולשמור עליהם.
בערב שלפני
- קבעו לוח זמנים עקבי לשינה: ללכת לישון ולהתעורר באותה שעה בכל יום זו הדרך הטובה לעזור ולווסת את מחזור השינה והערות הטבעי של הגוף שלך.
- היגיינית שינה: כשאתם הולכים לישון - לכו לישון בתנאים הטובים ביותר. צרו סביבת שינה נוחה וטובה, שמרו על חדר קריר, חשוך, שקט, הימנעו ממכשירים אלקטרוניים לפני השינה ואולי כדאי להסתפק בספר, או אולי בקורא ספרים אלקטרוני עם אור כחול מופעל.
- הימנעו ממזיקים: קפאין, ניקוטין ואלכוהול בסמוך לשעות השינה שלכם משבשים את דפוס השינה הטבעיים שלכם והם מקשים על ההתעוררות שלכם בבוקר.
- מתח וחרדה: מתח וחרדה יכולים להשפיע על איכות השינה שלכם ועל ההירדמות בכלל. אפשר לנסות מדיטציה או יוגה, אבל בסופו של דבר, התמודדות עם בעיות אלו בדרך הטובה ביותר צריכה להיעשות עם מומחים ויועצים בתחום הפסיכולוגיה. פנו אליהם אם אתם מרגישים שזו הסיבה לקשיי השינה וההתעוררות שלכם.
בבוקר ובמהלך היום
- פעילות גופנית: כן, פעילות גופנית סדירה יכולה לעזור לשפר את איכות השינה שלכם ולהעלות את רמות האנרגיה שלכם במהלך היום. יש כל כך הרבה אנשים שלא מרגישים רעננים ומלאי אנרגיה רק כי הם לא מתעמלים או עושים פעילות גופנית כלשהי כמעט בכלל. זה יכול לעזור לכם בצורה יוצאת דופן.
- חשיפה לאור השמש: חשיפה לאור השמש בבוקר יכולה לעזור לווסת את הקצב הצירקדי של הגוף שלך, מה שיכול להקל על ההתעוררות בבוקר.
- אכלו ארוחת בוקר בריאה: אכילת ארוחת בוקר מזינה יכולה להעניק לגופכם את האנרגיה הדרושה לתחילת היום ויכולה גם לסייע בוויסות הורמוני הרעב, מה שיכול לעזור לכם להימנע מאכילת יתר.
- שעון מעורר: אל תכוונו מספר שעוני מעוררים או לחצו על כפתור ה-Snooze. זה למעשה מתכנת אתכם להתעלם משעונים מעוררים וזה הרגל רע מאוד לקימה בבוקר.
- מצאו את המוטיבציה: אולי יצא לכם לקום פעם בבוקר בשביל משהו שהתרגשתם לגביו ושמחתם לקראתו. אולי שמתם לב שהיה לכם קל יותר להתעורר. מצאו דרכים חדשות כדי לתת לעצמכם מוטיבציה בבוקר.