השאירו פרטים

למה יש נדודי שינה?

למה יש נדודי שינה?

למה יש נדודי שינה? ישנן סיבות רבות שיכולות לגרום לנדודי שינה - הקרויה גם אינסומניה. במצבים של נדודי שינה אתם מתקשים להירדם, אתם נשארים ערים תקופות ארוכות בלילה או מתעוררים לעתים תכופות בשינה לא סדירה. לעתים אתם קמים בבוקר ולא מצליחים לחזור לישון ולפעמים אתם פשוט מרגישים תחושת אי רעננות כשאתם קמים. כמובן נדודי שינה גורמים גם לעייפות במהלך היום וקושי בריכוז, אך כל אדם חווה את נדודי השינה שלו בצורה אחרת.

ישנן סיבות שתוכלו לשלול במיידי - כמו שימוש בתרופות או צריכת קפאין / אלכוהול וישנן סיבות שקצת יותר קשה לשים עליהן את האצבע. לפניכם הרשימה - עברו עליה ואולי אחת מהן תוכל להסביר את נדודי השינה שאתם חווים.

הסיבות לנדודי שינה

  • מתח, דאגה, חרדה או דיכאון: מצבים אלו עלולים לגרום למחשבות מרוצות ולרגשות שליליים המקשים על הירדמות או להישאר לישון. קחו בחשבון, שלפעמים לא ניתן לזהות סיבה ברורה לנדודי שינה, ולעתים זה משויך למצבים הרגשיים שלכם מבלי שאתם יודעים.
  • היגיינת שינה לקויה: הרגלים כמו צפייה בטלוויזיה או שימוש במחשב לפני השינה, צריכת קפאין או אלכוהול לפני השינה, או קיום לוח זמנים לא סדיר של שינה עלולים לשבש את מחזור השינה-ערות הטבעי של הגוף ולגרום לנדודי שינה.
  • מצבים רפואיים: מצבים רפואיים מסוימים יכולים לגרום לנדודי שינה. מצבים רפואיים פיזיים - כגון כאב כרוני, אסטמה או הפרעות במערכת העיכול, עלולים לגרום לאי נוחות ולהפרעות שינה, אך גם מצבים רפואיים פסיכולוגיים.
  • תרופות: תרופות מסוימות, כגון תרופות נוגדות דיכאון וממריצים, יכולות להשפיע על איכות ומשך השינה. שאלו את עצמכם - האם אתם לוקחים תרופות מסוימות? האם התחלתם לקחת תרופה חדשה וזה חופף עם התקופה שבה החלו להתפתח נדודי השינה?
  • הזדקנות: ככל שאנו מתבגרים, דפוסי השינה שלנו משתנים באופן טבעי ואנו עשויים לחוות קושי רב יותר להירדם או להישאר לישון.

חשוב לציין כי נדודי שינה יכולים להיות גם סימפטום של מצב רפואי שאתם לא מודעים אליו ולכן מומלץ לגשת לרופא ולשתף אותו בתחושות שלכם ואולי הוא יוכל לעשות בדיקות מתאימות או לייעץ לכם ולתת פתרונות לקשיי השינה שאתם חווים.

תה קמומיל לשינה טובה - ניסיתם? לחצו כאן

איך מאבחנים נדודי שינה ואת הסיבה שלהם?

ישנן מספר בדיקות שרופא עשוי להשתמש בהן כדי לאבחן נדודי שינה ולקבוע את הסיבה הבסיסית לכך.

בדיקות אלו עשויות לכלול:

  • בדיקה גופנית: הרופא שלך יבצע בדיקה גופנית כדי לבדוק אם יש מצבים רפואיים בסיסיים שעלולים לגרום לנדודי השינה שלך.
  • יומן שינה: הרופא שלך עשוי לבקש ממך לנהל יומן שינה למשך שבוע או שבועיים, הכרוך לציין את השעה שבה אתה הולך לישון ומתעורר, כמו גם את כל התסמינים הקשורים לשינה שאתה חווה.
  • הערכה פסיכולוגית: הרופא שלך עשוי לשאול אותך שאלות לגבי הרגלי השינה שלך וכל גורמי לחץ או דאגות בריאותיות נפשיות שעשויות להשפיע על השינה שלך.
  • בדיקות מעבדה: במקרים מסוימים, הרופא שלך עשוי להזמין בדיקות דם או בדיקות מעבדה אחרות כדי לשלול מצבים רפואיים שעלולים לגרום לנדודי השינה שלך.
  • מחקר שינה: מחקר שינה, הידוע גם כפוליסומנוגרמה, כולל ניטור דפוסי השינה שלך במעבדת שינה או בבית. בדיקה זו משתמשת בחיישנים כדי למדוד את גלי המוח, תנועות העיניים, קצב הלב ותפקודים גופניים אחרים במהלך השינה.
קריאה נוספת
למעלה