השאירו פרטים

ניתוח למניעת נחירות

ניתוח למניעת נחירות

אם הגעת לכאן, סימן שאתה סובל מנחירות עד כדי כך שאתה שוקל לפנות לרופא מומחה שיבצע ניתוח למניעת נחירות עבורך. אנחנו מניחים שכבר ניסיתם את כל הטיפים למניעת נחירות שכתבנו, וניסיתם דברים אחרים שאולי עוזרים אך שום דבר לא נתן לכם מענה. לכן אנחנו נסביר פה על ניתוח לייזר למניעת נחירות, מה קורה בהליך הניתוח, מתי מומלץ לגשת ומה הסיכונים ותופעות הלוואי הכרוכים בו.

הסבר על ניתוח לנחירות

הרבה אנשים בכלל לא יודעים שיש אופציה כזו של ניתוח - או ניתוח לייזר ליידק דיוק. אז כן, אכן קיים ניתוח לייזר. זהו הליך שמשתמש בלייזר כדי להסיר רקמה עודפת מהענבל (הרקמה הקטנה והבשרנית התלויה בחלק האחורי של הגרון) ומהחך הרך (הרקמה הרכה בחלק האחורי של גג הפה). מטרת הניתוח היא להפחית או להעלים נחירות על ידי הגדלת גודל דרכי הנשימה בגרון. כל הפעולה הזו מתבצעת באמצעות לייזר ואין מגע אדם, הכל מתבצע באמצעות 'רובוטים'. 

ההליך אורך כחצי שעה פחות או יותר. זה נעשה בדרך כלל בהרדמה מקומית, אבל חלק מהחולים עשויים לקבל חומרי הרגעה אחרים בהתאם לצורך. לאחר הניתוח, המטופלים עשויים לחוות מעט נפיחות ואי נוחות בגרון, אך תסמינים אלו חולפים בדרך כלל תוך מספר ימים. ייתכן ויידרשו מספר טיפולים כדי לקבל הצלחה מירבית.

מתי מומלץ לגשת לניתוח למניעת נחירות?

חשוב לציין שניתוח לייזר כזה אינו תרופה לכל מקרי הנחירות, והצלחת ההליך עשויה להשתנות. זה בדרך כלל מומלץ לאנשים עם נחירות קלות עד בינוניות, וייתכן שהוא לא יעיל לאנשים עם נחירות חמורות יותר או דום נשימה בשינה. חשוב לדון ביתרונות ובסיכונים הפוטנציאליים של ההליך עם הרופא שיבצע עבורך את הניתוח, לבדוק התאמה ולשאול את כל השאלות שלכם לפני שאתם מחליטים סופית אם זה בשבילכם.

האם זה מסוכן?

ניתוח לייזר להפסקת נחירות נחשב בדרך כלל להליך בטוח ויעיל להפחתת או ביטול נחירות. עם זאת, כמו בכל הליך כירורגי, ישנם סיכונים וסיבוכים פוטנציאליים שיכולים להתרחש. אלה עשויים לכלול דימום קטן במהלך הניתוח או לאחריו, נפיחות בגרון שחולפת לאחר זמן או זיהום קטן שגם כן חולף. ההליך עצמו אינו כואב, אך ישנם מטופלים שעלולים לחוות כאב קל או אי נוחות בגרון לאחר הניתוח. 

לרוב, כל תופעות לוואי מהניתוח חולפות לאחר כמה ימים ולכן לא אמורה להיות סיבה לדאגה. עם זאת, אנחנו מדגישים וחוזרים שכדאי לשאול את כל השאלות שיש לכם עם הרופא שמטפל בכם. 

אל תסתפקו במידע שאתם קוראים באינטרנט - לאחר קריאת המאמר הנ"ל, הכינו לעצמכם בדף או במסמך בטלפון שאלות שיש לכם כדי לשאול את הרופא ולא לפספס או לשכוח שום דבר שאתם רוצים לדעת מראש.

לסיכום

  • הניתוח אינו מסוכן ואינו כואב
  • אורך הניתוח הוא כחצי שעה (יכול להשתנות)
  • הניתוח מבוצע בלייזר ללא מגע אדם
  • ייתכן ותידרשו ליותר מפגישה אחת
  • הניתוח לא מבטיח הפחתה של 100% מהנחירות, במיוחד עבור כאלו עם נחירות כבדות
קריאה נוספת
למעלה